SIMPOZIONUL INTERNAŢIONAL „MONUMENTUL – TRADIŢIE ŞI VIITOR”. La Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal Național „...

  Publicat pe 04.10.2018 14:06

  SIMPOZIONUL INTERNAŢIONAL „MONUMENTUL – TRADIŢIE ŞI VIITOR”.

  La Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” se desfăşoară în aceste zile cea de-a XX-a ediţie a Simpozionului Internaţional „Monumentul – Tradiţie şi Viitor”. Manifestarea este organizată sub patronajul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, iar printre parteneri se numără şi Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”. Deschiderea oficială a avut loc astăzi la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

  În marja simpozionului, tot astăzi a avut loc dezvelirea unei plăci comemorative pe una dintre clădirile emblematice ale Iaşului – Cercul Militar din garnizoană, care în perioada 1916-1918 (când Iaşul a fost Capitală de război) a găzduit Ministerul de Externe al României.

  La activitate a participat și domnul general de brigadă Corneliu Postu, din partea Statului Major al Apărării, director la această structură.

  * * *
  Alături de experţi din România, la eveniment sunt prezenţi specialişti din Republica Moldova, Austria şi Bulgaria, care dezbat subiecte din domeniile cercetării, conservării şi restaurării monumentelor istorice. Pe agenda simpozionului, mai figurează lansări de carte, vernisarea de expoziţii tematice şi vizitarea unor monumente istorice.

  Foto: Adrian Gîtman, Iulian Mangu.

  #Romania #mapn #ForteleTerestreRomane #Divizia4Infanterie #Brigada15Mecanizata #SimpzionulInternationalMonumentul#Iasi