COMEMORAREA EROILOR DIN REGIMENTUL 48 INFANTERIE BUZĂU În contextul Centenarului Marii Uniri, astăzi a avut loc la...

  Publicat pe 21.09.2018 17:00

  COMEMORAREA EROILOR DIN REGIMENTUL 48 INFANTERIE BUZĂU

  În contextul Centenarului Marii Uniri, astăzi a avut loc la Cimitirul Eroilor din localitatea Deleni, judeţul Iaşi, o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori în memoria eroilor din Regimentul 48 Infanterie Buzău, căzuţi la datorie în Războiul de Reîntregire a neamului. Ceremonia a fost organizată de către Primăria comunei Deleni şi Comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, cu sprijinul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”.

  La eveniment au participat Înaltpreasfinţia Sa Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, reprezentanţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Iaşi şi Buzău, şeful Instrucţiei şi Doctrinei în Statul Major al Apărării - generalul de brigadă Dragoş Iacob, comandantul Diviziei 2 Infanterie - generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din cadrul Diviziei 2 Infanterie, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” - colonelul Remus Bondor, militari în activitate şi în rezervă, precum şi numeroşi locuitori şi elevi ai comunei Deleni.

  Cimitirul Eroilor din Deleni a fost reabilitat în octombrie 2012, la iniţiativa Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu” şi Diviziei 2 Infanterie „Getica” din Buzău, prin grija Primăriei Deleni. Cimitirul are o suprafaţă de 480 metri pătraţi şi este constituit din 8 parcele cu câte două cruci fiecare, în total 16 cruci din piatră de Năieni.

  Foto: Lucien Covalciuc.

  #Romania #mapn #ForteleTerestreRomane #Divizia4Infanterie #Brigada15Mecanizata #Iasi