• Sharebar

„LUPII NEGRI” ÎN TABĂRĂ DE INSTRUCŢIE LA MUNTE Text: Mihai-Gabriel Ciupercovici. Foto: Adrian Augustin. "Tabăra de...

Publicat pe 08.06.2018 13:14

„LUPII NEGRI” ÎN TABĂRĂ DE INSTRUCŢIE LA MUNTE

Text: Mihai-Gabriel Ciupercovici.
Foto: Adrian Augustin.

"Tabăra de instrucţie Tarcău a constituit încă o dată un punct definitoriu în instruirea militarilor în zonele montane. În această săptămână am desfăşurat marşuri pe distanţe variabile de la 5 la 10 km, în care militarii au fost puşi în diferite situaţii tactice, specifice apărării, ambuscadei şi ofensivei.

Cea mai grea şi mai provocatoare etapă din această perioadă de instrucţie s-a concretizat prin executarea unui marş tactic pe o distanţă de peste 30 km, în care pe lângă rezistenţa fizică, militarii au dat dovadă de camaraderie şi au demonstrat încă o dată că sunt un grup unit. Acest marş tactic a avut ca punct de plecare Tabăra Tarcău, iar militarii au parcurs pe rând reperele: Intrare Nord Brateş-Valea Aţa-Cabana Cujmele-Smida Floarei-Intrare Sud Taşca-Taşca-Bicaz-şi din nou Tabăra Tarcău.

Pe toată durata marşului, militarilor li s-au creat diferite situaţii tactice, printre care putem aminti: intrarea şi ieşirea din diferite ambuscade, reacţia la contactul nemijlocit cu inamicul, extracţia rănitului de sub focul inamic – incidente asupra cărora experienţa acumulată şi pregătirea continuă şi-au spus cuvântul.

Rămânerea peste noapte într-un raion în condiţii de izolare temporară a fost un bun prilej pentru aplicarea tehnicilor, tacticilor şi procedurilor specifice supravieţuirii. În concluzie, pot spune că instrucţia desfăşurată în această săptămână a fost şi este un factor determinant în dezvoltarea capabilităţilor militarilor în executarea misiunilor specifice terenului muntos."

#Romania #mapn #ForteleTerestreRomane #Divizia4Infanterie #Iasi #Brigada15Mecanizata #Bg15Mc #Batalionul151Infanterie #B151I #LupiiNegri #TabaraInstructieTarcau #ArmataRomaniei #ARinstructie