CAMPIONATUL MILITAR DE PENTATLON, ETAPA PE BRIGADA 15 MECANIZATĂ Garnizoana Piatra Neamţ a găzduit zilele trecute...

  Publicat pe 04.05.2018 09:28

  CAMPIONATUL MILITAR DE PENTATLON,
  ETAPA PE BRIGADA 15 MECANIZATĂ

  Garnizoana Piatra Neamţ a găzduit zilele trecute Campionatul militar de pentatlon, etapa pe Brigada 15 Mecanizată. Au participat patru loturi sportive din batalioanele subordonate, care au concurat la două categorii – masculin şi feminin.

  Competiţia a fost coordonată de ofiţerul cu pregătirea fizică la Brigada 15 Mecanizată, lt. Alexandru Coroi, şi a cuprins cinci probe: pista cu obstacole tip CISM, aruncarea grenadelor de mână la distanţă şi precizie, înot 50 m liber (mulţumim pe această cale Bazinului de înot „VIP” din Piatra Neamţ) şi alergare în teren variat – 8 km la masculin şi 4 km la feminin. Întrecerile au fost deosebit de disputate, fiecare concurent dând totul pentru echipa sa.

  În clasamentul general, pe prima treaptă a podiumului s-a clasat echipa Batalionului 151 Infanterie din Iaşi. Locul II a revenit lotului comun al Batalioanelor 631 Tancuri şi 635 Apărare Antiaeriană din Bacău, iar pe locul III s-a situat lotul Batalionului 335 Artilerie din Botoşani.

  În clasamentul masculin, s-a evidenţiat prin rezultate foarte bune şi a obţinut titlul de „cel mai bun sportiv” reprezentantul gazdelor din Batalionul 634 Infanterie, sergentul-major Sergiu Roman. El a fost urmat în ordine de caporalul Laurenţiu Iojă, din Batalionul 631 Tancuri, şi de caporalul Viorel Iftimie, tot din Batalionul 634 Infanterie.

  Cea mai bună sportivă s-a dovedit a fi sergent-major Alina Silişteanu, din Batalionul 151 Infanterie. Ea a fost urmată în clasamentul feminin de caporal Mihaela Iftimie, din Batalionul 335 Artilerie, şi de colega ei din Batalionul 151 Infanterie, caporal Mihaela Sârbu.

  Premierea câştigătorilor a fost făcută de comandantul Batalionului 634 Infanterie, lt.-col. Gabriel Vrabie, şi de mr. Sorin Păun. În urma rezultatelor înregistrate, se va stabili echipa care va reprezenta Brigada 15 Mecanizată la următoarea etapă a competiţiei, cea pe Divizia 4 Infanterie, care va avea loc peste două săptămâni în garnizoana Baia Mare.

  Felicitări tuturor participanţilor !

  Foto: Florentin Dragomir.

  #Romania #mapn #ForteleTerestreRomane #Divizia4Infanterie #Iasi #Brigada15Mecanizata #Bg15Mc #CampionatulMilitarPentatlon #ArmataRomaniei