SPARTACHIADA, LA FINAL https://www.youtube.com/watch?v=gJrXn-IExW0 Lotul sportiv al colegiului a fost întâmpinat cu...

  Publicat pe 25.05.2018 09:54

  SPARTACHIADA, LA FINAL

  https://www.youtube.com/watch?v=gJrXn-IExW0

  Lotul sportiv al colegiului a fost întâmpinat cu entuziasm la revenirea acasa de la “Olimpiada de vara a sportului militar liceal”, competitie desfasurata la Alba Iulia, in perioada 18-24 mai 2018.
  Echipele de baschet (antrenor: prof. Vasile Blanariu) si volei feminin (antrenor: prof. Irina Popescu) au fost de neînvins pe tot parcursul competiției, performantele acestora fiind potentate de triatlonisti care, prin locul I obținut, au propulsat lotul câmpulungean pe treapta a II-a a podiumului în clasamentul general. La volei băieți (antrenor: prof. Irina Popescu) și handbal (antrenor: prof. Romică Drehluță), sportivii câmpulungeni s-au situat pe locul al II-lea, iar la tir (antrenor: lt. col. Florian Băcanu) și atletism (antrenor: prof. Ilie Moldoveanu) pe locul al III-lea.

  ***
  Organizată de Biroul Educaţie Fizică din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, Olimpiada de vara a sportului militar liceal (Spartachiada) se adreseaza elevilor din cele patru colegii militare din tara: „Mihai Viteazul” Alba Iulia, „Dimitrie Cantemir” Breaza, ֦Tudor Vladimirescu "Craiova si „Stefan cel Mare” Campulung Moldovenesc.
  Competiţia sportivă cuprinde întreceri de atletism, tir, tenis de masă şi jocuri sportive (baschet, handbal, volei masculin şi volei feminin) şi triatlonul ca probă aplicativ militară. La final, se stabileşte un clasament pe echipe la handbal, baschet şi volei şi un clasament individual şi pe echipe la tir, triatlon militar şi tenis de masă. Pentru fiecare probă în parte câştigătorilor li se acordă titlul de „Campion pe Forţele Terestre”.
  Prima ediţie a Olimpiadei de vară a sportului militar liceal (Spartachiada) s-a desfăşurat în 1957 la Breaza, pe primul loc al podiumului aflându-se Liceul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Competiţia a continuat (cu întrerupere din 1960 până în1966 şi o dată la doi ani în perioada 1982-1988), fiecare liceu militar fiind, pe rând, gazda concursului. În clasamentul general, Colegiul National Militar „Ştefan cel Mare” s-a situat pe prima treaptă a podiumului în 24 din cele 46 ediţii desfăşurate.

  Foto: Laurențiu Sbiera

  #‎România#mapn#ColegiulNationalMilitar”StefancelMare#CampulungMoldovenesc#EleviMilitari#Actualitate#CarieraMilitara ‪#‎ARinvatamant