Proiecte Europene - Congresul de la Casalmaggiore În partea finală a mobilităţii din Italia, elevii militari...

  Publicat pe 18.04.2018 10:50

  Proiecte Europene - Congresul de la Casalmaggiore

  În partea finală a mobilităţii din Italia, elevii militari câmpulungeni au participat la activităţi practice de orientare în oraşul Casalmaggiore şi au confecţionat inele la muzeul bijuteriilor. De asemenea, elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” au fost antrenaţi în acţiuni de voluntariat la o fabrică unde sunt angajate persoane cu nevoi speciale, au vizitat oraşul Milano şi au luat parte la festivitatea de încheiere a congresului.
  ****
  În perioada 8-14 aprilie, elevii Codrin Olaru, Adrian Vorobchevici și Loredana Benedekfi, însoțiți de prof. Duminică Mădălina, participă la un congres desfăşurat în Italia, , în cadrul proiectului european Erasmus+ Body.
  Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” a implementat proiectul european Erasmus+ „Body Project” începând cu anul şcolar 2015-2016, alături de parteneri din Italia, Franţa, Anglia, Portugalia şi Polonia. Proiectul Body abordează prin activităţi diverse şi din diferite perspective importanţa interdependenţei dintre echilibrul mental şi echilibrul fizic şi a consecinţelor ce decurg din această legătură.
  Activităţile din proiect, derulate pe o perioadă de trei ani, se adresează elevilor, coordonatorilor de proiect şi managerilor şcolilor implicate şi îmbracă forme diverse: reuniuni transnaţionale, schimburi de elevi între şcoli în baza unor acorduri de învăţare, workshop-uri, vizite de documentare, întâlniri cu personalităţi, cursuri, congrese etc.

  #‎România#mapn#ColegiulNationalMilitar”StefancelMare#CampulungMoldovenesc#EleviMilitari#ProiecteEuropene#CarieraMilitara ‪#‎ARinvatamant