VEŞTI DIN ITALIA În perioada 8-14 aprilie, elevii Codrin Olaru, Adrian Vorobchevici și Loredana Benedekfi, însoțiți de...

  Publicat pe 11.04.2018 10:22

  VEŞTI DIN ITALIA

  În perioada 8-14 aprilie, elevii Codrin Olaru, Adrian Vorobchevici și Loredana Benedekfi, însoțiți de prof. Mădălina Duminică , participă la un congres desfăşurat în Italia în cadrul proiectului european Erasmus+ Body.
  În primele zile ale activităţii, partenerii de proiect au asistat la un spectacol, au audiat câteva prelegeri pe tema importanței sportului în menținerea unei vieți echilibrate și sănătoase, au fost informaţi despre medicina sportivă de prevenţie și despre factorii de risc pentru bolile cardiovasculare. De asemenea, elevii implicaţi în proiect şi profesorii coordonatori s-au întâlnit cu doi canotori italieni, foști medaliați cu aur la Jocurile Olimpice şi au participat la activități sportive la Centrul Sportiv Baslenga.
  Programul a continuat cu discuţii despre fair-play și etică în sport, urmate de prezentări ale elevilor despre școala lor și despre cultura sportivă proprie.
  Pe timpul şederii în oraşul Casalmaggiore, elevii militari câmpulungeni sunt găzduiţi de familiile elevilor de la şcoala parteneră din localitate.

  ****
  Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” a implementat proiectul european Erasmus+ numit „Body Project” începând cu anul şcolar 2015-2016, alături de parteneri din Italia, Franţa, Anglia, Portugalia şi Polonia. Proiectul Body abordează prin activităţi diverse şi din diferite perspective importanţa interdependenţei dintre echilibrul mental şi echilibrul fizic şi a consecinţelor ce decurg din această legătură.
  Activităţile din proiect, derulate până în anul 2018, se adresează elevilor, coordonatorilor de proiect şi managerilor şcolilor implicate şi îmbracă forme diverse: reuniuni transnaţionale, schimburi de elevi între şcoli în baza unor acorduri de învăţare, workshop-uri, vizite de documentare, întâlniri cu personalităţi, cursuri, congrese etc.

  ‪#‎România#mapn#ColegiulNationalMilitar”StefancelMare#CampulungMoldovenesc#EleviMilitari#ProiecteEuropene#CarieraMilitara ‪#‎ARinvatamant