Slujba de târnosire sau sfințire mare a Bisericii militare „Pogorârea Sfântului Duh” din Buzău Duminică, 28 octombrie...

  Publicat pe 28.10.2018 17:30

  Slujba de târnosire sau sfințire mare a Bisericii militare „Pogorârea Sfântului Duh” din Buzău

  Duminică, 28 octombrie la Biserica militară „Pogorârea Sfântului Duh” din Buzău a avut loc slujba de târnosire sau sfințire mare a bisericii, săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un distins sobor de preoți și diaconi, în prezența oficialităților militare și de stat, precum și a numeroși mireni din județul Buzău.
  Biserica militară cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din garnizoana Buzău s-a construit între anii 2011-2018, iar la realizarea acestui edificiu bisericesc, au contribuit financiar Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Consiliul Județean Buzău, Primăria Municipiului Buzău, S.C. General Stan Energo, precum și din donațiile militarilor.
  Un suport semnificativ a venit și din partea unităților militare din garnizoană, prin implicarea directă a următorilor comandanți ai garnizoanei Buzău: general-locotenent(r.) Florian Pință, general-locotenent(r.) Dan-Ghica Radu, general maior(r.) Visarion Neagoe, general Nicolae-Ionel Ciucă, general-locotenent(r.) Petrică-Lucian Foca și general de brigadă Gheorghiță Vlad.
  La finalul liturghiei, preotul militar Alexandru Tudose a fost hirotesit iconom stavrofor (rang onorific bisericesc care se conferă preoților cu o activitate pastorală excepțională) în semn de recunoștință a eforturilor depuse pentru ridicarea bisericii militare.
  De asemenea, foștii comandanți și actualul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” general de brigadă Gheorghiță Vlad, precum și mai mulți militari care au ajutat la ridicarea sfântului lăcaș de cult au primit distincții din partea Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
  #mapn #ForteleTerestre #Divizia2Infanterie #ArmataRomâniei #Buzău #Eveniment