#VeteraniiRomaniei Există viață și după 103 ani ❤ Dumitru Şomlea, veteran de război, a împlinit o vârstă mai mare decât...

  Publicat pe 14.02.2017 17:59

  #VeteraniiRomaniei

  Există viață și după 103 ani ❤

  Dumitru Şomlea, veteran de război, a împlinit o vârstă mai mare decât a României Mari.

  Cine l-a sărbătorit? Primarul localităţii Miheşul de Câmpie, judeţul Mureş, reprezentanţi ai ANVR filiala Mureş şi ai A.N. Cultul eroilor filiala Mureş, precum şi mr. Sergiu-Petru Colceriu, din partea garnizoanei Tîrgu Mureş.

  Oaspeţii au fost întâmpinaţi de către nepoata lui "Nea Dumitru", doamna Valeria Bălu, care-i poarta de grijă împreună cu un om de bine din sat.

  Veteranul Şomlea este văduv și tata a 3 copii. Ii mai trăiește doar un băiat care locuieşte la Cluj.

  A terminat războiul cu gradul de caporal.
  Povesteşte cu patos şi cu lacrimi în ochi despre ororile celui de-Al Doilea Război Mondial şi declară de fiecare dată că ceea ce la ţinut în viaţă şi l-a ajutat să se întoarcă cu bine acasă, cu mantaua “tătă găurită”, a fost credinţa în Dumnezeu.

  A fost încorporat la Someşeni, judeţul Cluj, în anul 1939, specialitatea puşcaş de aviaţie, ulterior infanterist. A fost avansat la gradul de plutonier la împlinirea vârstei de 100 de ani.

  Se bucură nespus de mult când este vizitat de militari, iar emoţia se poate citi cu uşurinţă în privirea lui sinceră.

  Activitatea de ieri se înscrie într-un proiect major al Garnizoanei Tîrgu Mureş, intitulat “Respect eroilor Mureşeni”, care îşi propune să acorde respectul cuvenit veteranilor mureşeni care mai sunt în viaţă (204 veterani de război la mijlocul lunii ianuarie 2017), prin vizitarea veteranilor conform unui program stabilit împreună cu autorităţile locale şi cu şefii instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională de pe plan local.

  De asemenea este o continuare a proiectelor derulate de Garnizoana Tîrgu Mureş în anii 2015-2016 sub denumirile “Cinstire Eroilor Mureşeni-2015”, respectiv “Onor eroilor Mureşeni-2016”.