Am primit astăzi vizita cursanților programului postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă “...

  Publicat pe 13.11.2018 16:03

  Am primit astăzi vizita cursanților programului postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă “Securitate și bună guvernare”, din cadrul Colegiului Național de Apărare.

  Pe timpul întâlnirii am discutat despre aspecte legate de specificul activității desfășurate de Statul Major al Apărării în domeniul securității naționale.

  Este foarte important ca toate obiectivele comune de securitate să se realizeze printr-o asumare la nivel interinstituțional, astfel încât, împreună cu celelalte structuri din sistemul național de apărare, să creăm instrumentele necesare pentru a face față cerințelor de securitate națională. Securitatea înseamnă, în același timp, dezvoltarea capabilităților specifice fiecărei instituții în parte pentru a putea răspunde eficient și oportun la toate provocările de securitate dar și asumarea rolului de lider de către fiecare dintre aceste instituții, funcție de situație și conform atribuțiilor conferite prin lege în domeniul apărării țării și securității naționale.

  Formarea culturii de interinstituționalitate trebuie să se formeze încă din școală, astfel încât generațiile viitoare să poată să realizeze platforme interinstituționale care să asigure integrarea și complementaritatea efectelor fiecărei instituții.

  #ArmataRomaniei #SefSMAp #UNAP