Astăzi, 12 noiembrie, în anul Centenarului Marii Uniri, Statul Major al Apărării a împlinit 159 de ani de la înființare...

  Publicat pe 12.11.2018 17:00

  Astăzi, 12 noiembrie, în anul Centenarului Marii Uniri, Statul Major al Apărării a împlinit 159 de ani de la înființare.

  Cu acest prilej salut întregul personal al Statului Major al Apărării și le mulțumesc pentru contribuția pe care au adus-o, atât în ceea ce privește transformarea instituţiei militare, cât şi profesionalizarea acesteia.

  Munca susţinută a specialiştilor din Statul Major al Apărării, a făcut ca potenţialul nostru militar să fie unul veridic şi să includă capabilităţile de proiectare şi autosusţinere în acţiunile militare viitoare, în cadrul NATO, UE, sub egida ONU, OSCE sau în cadrul unor coaliţii, precum şi în perspectiva participării la alte operaţii şi misiuni în afara teritoriului naţional.

  Datorită implicării dumneavoastră, toate acțiunile în mediu multinațional ale militarilor români sprijină semnificativ eforturile pe care Armata României le face pentru a demonstra că este, în continuare, un aliat credibil, un actor regional responsabil, care contribuie efectiv şi eficient la menţinerea securităţii şi stabilităţii, atât la nivel European, cât și în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

  Am încredere că, împreună, vom dezvolta capacitatea Statului Major al Apărării de a construi o armată puternică și respectată, pregătită să își îndeplinească cu succes misiunea față de țară.

  În această zi festivă, vă mulțumesc tuturor militarilor activi, în rezervă sau în retragere, pentru activitatea depusă, vă felicit şi vă urez multă sănătate, putere de muncă şi realizări profesionale şi personale dumneavoastră şi celor dragi dumneavoastră.
  La mulţi ani!

  #ArmataRomâniei #ZiuaSMAp #SefSMAp