Astăzi, 11 noiembrie, se împlinesc patru ani de la instituirea “Zilei Veteranilor din teatrele de operații”, în semn de...

  Publicat pe 11.11.2018 07:00

  Astăzi, 11 noiembrie, se împlinesc patru ani de la instituirea “Zilei Veteranilor din teatrele de operații”, în semn de recunoaştere a meritelor militarilor care au participat în misiunile internaţionale şi au reprezentat cu cinste România peste hotare.

  Este momentul în care trebuie să ne aducem aminte, înainte de toate, de toți cei care nu mai sunt acum printre noi. Ne înclinăm cu recunoştinţă în faţa faptelor lor de eroism care vor rămâne veşnic vii în conştiinţa noastră!
  Urmașilor acestora le vom fi întotdeauna aproape, pentru a-i ajuta să treacă peste greaua pierdere suferită.

  În această zi, trebuie să cinstim, de asemenea, sacrificiul militarilor noștri răniți care sunt adevărate modele pentru noi toți. Ei au găsit puterea să continue și ne-au demonstrat că nu există obstacole în calea atingerii unui obiectiv atunci când dovedești ambiție, perseverență, ai spirit de luptător și nu renunți în fața provocării. Noi vom face tot ce ne stă în putere pentru a-i sprijinii să-și depășească, în continuare, limitele fizice și psihice. Îi încurajez și pe cei care încă nu au ales exercițiul fizic ca remediu, să ia exemplul celor care au înțeles puterea vindecătoare a sportului și, de doi ani încoace, ne reprezintă cu cinste la Jocurile Invictus.

  Dragi veterani ai teatrelor de operații,
  Datorită muncii dumneavoastră asidue şi pregătirii continue, cât şi voinţei de autodepăşire, spiritului camaraderesc şi profesionalismului de care ați dat dovadă pe timpul desfăşurării misiunilor internaţionale de menținere a păcii și de luptă împotriva terorismului, la care ați participat, Armata României a demonstrat că este un aliat credibil, un actor regional responsabil, care contribuie efectiv şi eficient la menţinerea securităţii şi stabilităţii, atât la nivel European, cât și în cadrul Alianței Nord-Atlantice.
  România are nevoie și pe viitor de exemplul dumneavoastră de voință, de adevăratul spirit al militarului român, pregătit oricând să-și asume provocări și să învingă.

  În anul Centenarului Marii Uniri și în această zi specială vă mulţumesc pentru eforturile depuse şi vă urez multă sănătate şi îndeplinirea tuturor năzuinţelor.
  La mulți ani!

  #ArmataRomaniei #SefSMAp