Împreună cu ministrul apărării naționale, i-am felicitat astăzi pe piloții americani și români prezenți la Baza 71...

  Publicat pe 20.08.2018 17:44

  Împreună cu ministrul apărării naționale, i-am felicitat astăzi pe piloții americani și români prezenți la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii.

  Două avioane de tip F-22 Raptor, un avion cisternă KC-135 Stratotanker şi circa 15 membri ai echipajelor aparținând Forțelor Aeriene ale SUA au desfășurat activități de antrenament în comun cu avioanele F-16 ale Forţelor Aeriene Române, din Baza 86 Aeriană Borcea, precum și cu avioanele americane F-15 staţionate temporar la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii - care iau parte la exercițiul Dacian Eagle 2018.

  Această dislocare înaintată, realizată cu cooperarea deplină a României, demonstrează angajamentul Forţelor Aeriene ale SUA din Europa de a disloca şi folosi aeronave de generaţia a V-a în zona de responsabilitate a Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa.

  Totodată, această dislocare evidenţiază şi angajamentul SUA faţă de apărarea colectivă a Alianţei şi dorinţa SUA de a disloca şi folosi cele mai avansate echipamente pentru a descuraja orice potenţială agresiune. Interacţiunea dintre piloţii americani şi români va creşte interoperabilitatea Aliaţilor şi va spori securitatea regională.

  Foto: Laurențiu Turoi și Bogdan Pantilimon

  #ArmataRomaniei #SefSMAp #WeAreNATO