În fiecare an, la data de 14 iulie, aniversăm un moment special, cu profundă rezonanţă în apariţia şi evoluţia...

  Publicat pe 14.07.2018 11:02

  În fiecare an, la data de 14 iulie, aniversăm un moment special, cu profundă rezonanţă în apariţia şi evoluţia comunicaţiilor şi informaticii militare din Armata României.

  Au trecut 145 de ani de la înfiinţarea primei subunităţi de transmisiuni, timp în care s-a făcut un salt uriaş de la analitic la digital, de la telegraf la satelit, de la telefonul cu manivelă la internetul de mare viteză, noile tehnologii permițându-ne astfel să transmitem la distanţe foarte mari, instant, cantităţi imense de date şi informaţii.

  Acest moment aniversar îmi oferă plăcutul prilej de a aduce un cald omagiu generaţiilor de transmisionişti care, vreme de aproape un secol şi jumătate, au slujit şi slujesc cu credinţă, devotament şi dăruire patria, sub drapel.

  Dragi camarazi,

  Dezvoltarea fără precedent a sistemelor în domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor, precum şi recunoaşterea spaţiului cibernetic drept mediu operaţional, implică o responsabilitate amplificată în privinţa pregătirii individuale a fiecăruia dintre voi, militarii din arma comunicaţii şi informatică.

  Armata României îşi poate îndeplini rolul său constituţional şi misiunile asumate în plan internaţional, atât în perimetrul Alianţei, cât şi în teatrele de operaţii, numai cu un suport tehnic performant al conducerii, capabil să asigure, în timp real, la înalţi parametri de stabilitate şi siguranţă, conducerea trupelor şi a sistemelor de armament, în orice situaţie.

  Cu prilejul Zilei transmisioniştilor militari, vă mulţumesc pentru profesionalismul şi implicarea cu care vă faceţi datoria, vă felicit şi vă urez multă sănătate şi succes în toate!

  La mulţi ani!

  #SMAp #ZiuaTransmisioniştilor #SefSMAp #MApN #ARactualitate