Sărbătorim astăzi 187 de ani de la crearea, la 1 iulie 1831, a primei fanfare militare românești, moment de referință...

  Publicat pe 01.07.2018 08:15

  Sărbătorim astăzi 187 de ani de la crearea, la 1 iulie 1831, a primei fanfare militare românești, moment de referință care a marcat începutul tradițiilor muzicale militare în România.

  Prezentă alături de militari, în cele mai importante momente ale istoriei țării noastre, fanfara militară a avut un rol deosebit constituind atât un factor moral, cât și un instrument de promovare a valorilor și istoriei poporului nostru.

  Astăzi, fanfara militară este una dintre cele mai cunoscute și iubite structuri ale Armatei României, aceasta fiind prezentă atât la ceremoniiile militare, cât și la celelalte evenimente ale vieții muzicale românești.

  Valoarea sa artistică de necontestat a fost probată şi evidenţiată pe mari scene ale lumii, în cadrul numeroaselor turnee şi festivaluri internaţionale, unde a evoluat exemplar, abordând o gamă diversificată de teme muzicale, atât populare, cât şi clasice.

  Îmi doresc să văd fanfara militară la cât mai multe evenimente ale societății civile. Trebuie să fiți alături de români în orice moment, să-i încântați cu talentul și vivaciatea voastră, iar muzica militară să devină parte a vieții cotidiene.

  Dragi camarazi,
  Talentul și dedicarea dumneavoastră au contribuit la construirea prestigiului și tradiției muzicilor militare românești și implicit a Armatei României.

  Acum, la ceas aniversar, cu încredere deplină că veți continua să duceți mai departe simbolurile și tradițiile armatei, vă doresc sănătate, bucurii, putere de muncă și îndeplinirea tuturor proiectelor personale și profesionale!
  La mulți ani!

  #România #mapn #șefSMAP #SMAp #ArmataRomâniei #ZiuaMuzicilorMilitare