Infanteriștii marini în acțiune Militarii Batalionului 307 Infanterie Marină, alături de infanteriştii marini americani...

  Publicat pe 12.03.2018 19:15

  Infanteriștii marini în acțiune

  Militarii Batalionului 307 Infanterie Marină, alături de infanteriştii marini americani, au participat în această perioadă la un exercițiu de debarcare în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, în cadrul Exerciţiului multinaţional "Spring Storm 18".

  Exercițiul multinațional Spring Storm 18 este planificat, organizat și condus de Componenta Operațională Navală din subordinea Statului Major al Forțelor Navale și se înscrie în sfera planului de măsuri de asigurare imediată al NATO, adoptat la Summit-ul Alianței de la Varșovia în anul 2016.

  Obiectivele principale ale exercițiului au fost ca militarii să se instruiască în comun, atât cu aliații, cât și cu partenerii din Bulgaria, Georgia și Ucraina, în vederea creșterii încrederii reciproce între forțele navale din Marea Neagră și nu numai.

  Un alt obiectiv este acela de a arăta că suntem o sursă de stabilitate în Marea Neagră și că ceea ce ce se dorește este să creștem încrederea în noi, iar acest lucru se realizează numai prin antrenament în comun pe apă, pe pământ și în aer. Numai o bună relație de prietenie și o bună cunoaștere reciprocă ne ajută să dezvoltăm relațiile de diplomație năvală.

  Foto: MApN - Laurențiu Turoi și Nicușor Comănescu
  #România #mapn #ArmataRomâniei #ARInstrucție #SefSMAp #SMAp #ARActualitate #SMFN #ForțeleNaveleRomâne