Am primit cu o deosebită plăcere vizita cursanților programului postuniversitar de formare și dezvoltare profesională...

  Publicat pe 09.02.2018 16:00

  Am primit cu o deosebită plăcere vizita cursanților programului postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă, “Probleme actuale ale securității naționale”, din cadrul Colegiului Național de Apărare.
  Sistemul militar trece printr-un proces de transformare și adaptare, un proces de durată, generat de schimbările de tehnologie, de modul de exploatare și întrebuințare a resursei materiale ce urmează a intra în dotarea armatei – pe de o parte, și schimbările generate de evoluția mediului de securitate, pe de altă parte.
  Un aspect foarte important pe care Armata României trebuie să îl gestioneze în momentul de față este pregătirea liderilor, una dintre cele mai eficiente și mai dificile ”arme”. Este foarte important ca toate planurile și ambițiile pe care Armata României le manifestă astăzi să se realizeze printr-o asumare colectivă, astfel încât viziunea noastră să poată fi continuată și de către generațiile viitoare. Transferul de experiență între generații este foarte important și vreau să punctez aici înțelegerea conceptelor și proiectelor de evoluție și modernizare ale sistemului militar, aflate în desfășurare. Este foarte dificil să restartezi obiectivele de fiecare dată când se schimbă o echipă de conducere. Trebuie să-i pregătim pe viitorii lideri să fie în măsură să se adapteze rapid la schimbare, să gândească și să acționeze neconvențional, dar fără a uita ce înseamnă convenționalul și continuitatea acțiunilor. Aici, un rol foarte important îl au instituțiile de învățământ militar care trebuie să folosească elementele de valoare ale fiecărei generații, astfel încât, la terminarea pregătirii, studenții să își cunoască deja locul, rolul și contribuția în angrenajul sistemului militar.
  #SMAp #SefSMAp #MApN #ARactualitate #UNAP #ArmataRomaniei
  Foto: Eugen Mihai