Astăzi, am efectuat o vizită de lucru, la Belgrad, în Serbia, la invitaţia omologului sârb, generalul Ljubiša Diković...

  Publicat pe 08.11.2017 20:38

  Astăzi, am efectuat o vizită de lucru, la Belgrad, în Serbia, la invitaţia omologului sârb, generalul Ljubiša Diković.
  Îi mulțumesc, și pe această cale, pentru invitație și pentru primirea călduroasă de care am avut parte.

  Totodată, doresc să îmi exprim aprecierea pentru relația de prietenie de până acum a armatelor noastre și să reafirm interesul României şi importanţa pe care o acordăm relaţiilor cu statele din Balcanii de Vest şi stabilităţii regionale.

  Menținerea și consolidarea acestor relații, este un obiectiv foarte important al Armatei României și, de asemenea, este în interesul statelor noastre, al regiunii şi al Uniunii Europene în ansamblul său, ca în această regiune să fie stabilitate și pace.

  Pe parcursul vizitei am abordat subiecte de interes privind relațiile militare dintre România și Serbia, aspecte privitoare la evoluțiile Serbiei în context regional și European, precum și oportunitățile de participare la exerciții comune de instruire, atât în format bilateral, cât și multinațional.

  Întâlnirea a fost una foarte constructivă și productivă și a contribuit la validarea relațiilor bilaterale dintre țările noastre, în mod special pe palierul militar.

  #MAPN #sefSMG #SMG #ArmataRomaniei #Serbia