În fiecare an, la data de 3 noiembrie, Armata României sărbătoreşte Ziua Vânătorilor de munte. Cerinţele vremii,...

  Publicat pe 03.11.2017 05:00

  În fiecare an, la data de 3 noiembrie, Armata României sărbătoreşte Ziua Vânătorilor de munte. Cerinţele vremii, dictate de intrarea României în Primul Război Mondial, au impus înfiinţarea, în anul 1916, a trupelor de vânători de munte, prin transformarea Şcolii Militare de Schiori din Bucureşti în Corpul Vânătorilor de Munte.

  La scurt timp de la înfiinţare, cavalerii florii de colţ şi-au demonstrat vitejia şi spiritul de sacrificiu în încleştările sângeroase ale celor două conflagraţii mondiale. Ne înclinăm cu recunoştinţă în faţa memoriei celor căzuţi pe câmpurile de luptă, ale căror fapte de eroism vor rămâne veşnic vii în conştiinţa noastră.
  Dumnezeu să-i odihnească în pace!

  Astăzi, vânătorii de munte sunt o forţă de elită care şi-a reconfirmat valoarea prin participarea, cu succes, la diverse misiuni în teatrele de operaţii şi la exerciţii naţionale şi multinaţionale. Multitudinea şi complexitatea sarcinilor asumate, operativitatea, tenacitatea şi responsabilitatea cu care vânătorii de munte şi-au îndeplinit misiunile au contribuit, pe deplin, la promovarea unei imagini pozitive a Armatei României în rândul societăţii civile, precum şi în rândul aliaţilor şi partenerilor.

  Istoria de peste un secol a vânătorilor de munte şi conduita lor actuală dovedesc o foarte bună capacitate de adaptare la noile cerinţe de compatibilitate şi interoperabilitate cu structurile similare ale NATO, cea ce îmi conferă un sentiment de satisfacţie şi încredere în potenţialul acestor luptători de a face faţă provocărilor viitoare.

  Dragi vânători de munte,
  Vă admir determinarea, curajul, ambiţia şi dăruirea de care daţi dovadă zilnic pentru îndeplinirea misiunilor din ţară sau în diferite zone ale lumii. Contribuiţi, astfel, la creşterea capacităţii operaţionale a Armatei României şi la promovarea istoriei glorioase a vânătorilor de munte.

  Este foarte important să continuaţi să menţineţi viu spiritul de corp, şi să nu uitaţi niciodată că aveţi de dus mai departe o tradiţie veche de peste un secol, care poartă cu ea eroismul şi virtuţile celor care au fost şi sunt în slujba acestei specialităţi atât de respectate şi iubite.

  Cu prilejul Zilei Vânătorilor de munte, vă felicit şi vă urez tuturor multă sănătate, putere de muncă şi cât mai multe realizări profesionale şi personale.

  La mulţi ani apărătorilor crestelor Carpatine!
  #MAPN #sefSMG #SMG #ArmataRomaniei #ZiuaVanatorilodeMunte