Vineri, 20 Octombrie a.c, am participat la ceremonia de schimbare a comenzii la Comandamentul NATO al Forțelor...

  Publicat pe 21.10.2017 06:41

  Vineri, 20 Octombrie a.c, am participat la ceremonia de schimbare a comenzii la Comandamentul NATO al Forțelor Întrunite de la Napoli (JFCNP), Italia.

  În cadrul ceremoniei amiralul Michelle Howard a predat comanda amiralului James Foggo III.

  Profit de acest prilej pentru a mulțumi doamnei amiral Michelle Howard pentru excelenta colaborare pe care am avut-o în ultimii ani. De asemenea, îi mulțumesc pentru sprijinul acordat Armatei României, atât pe timpul pregătirii în vederea obținerii Capacității Inițiale a Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est(MND-SE), cât și după, pentru ca până în 2018 acest comandament să fie în măsură să asigure comanda și controlul unei operații NATO de Apărare Colectivă.

  Totodată, îi urez succes amiralului James Foggo în noua funcție și îl asigur de tot sprijinul în realizarea consolidării Flancului Estic al Alianței, pentru securitatea teritoriului și populației statelor membre.

  Comandamentul Forțelor Întrunite de la Napoli (JFCNP) subordonat Comandantului Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), asigură conducerea operațiilor NATO, la nivel operativ, avand sub comandă si Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est(MND-SE), înființat în anul 2015, la București.
  În cadrul comandamentului multinațional își desfășoară activitatea ofițeri, maiștrii militari și subofițeri specialiști din 14 țări contributoare: Albania, Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Polonia, România, Spania, Slovacia, Turcia, Ungaria și Statele Unite Ale Americii.

  #MAPN #sefSMG #SMG #ArmataRomaniei #HeadquartersMultinationalDivisionSouthEastHQMNDSE #AlliedJointForceCommandNaplesJFCNP #NATO