Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” –99 de ani de existenţă Am sarbatorit, la 1 noiembrie 2018, 99 de ani de la...

  Publicat pe 02.11.2018 16:38

  Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” –99 de ani de existenţă

  Am sarbatorit, la 1 noiembrie 2018, 99 de ani de la înființarea Liceului Militar ,,Mihai Viteazul” la Târgu Mureș și 43 de ani de când Colegiul Național Militar, ce poartă cu mândrie numele întâiului voievod întregitor de țară, funcționează în Cetatea Marii Uniri, capitala de suflet a tuturor românilor.
  Ceremonialul a cuprins cuvântul comandantului, festivitatea de premiere, mesajele invitaților, slujba de pomenire și depuneri de coroane la monumentul eroilor absolvenți ai colegiului, spectacolul omagial și Ziua Porților Deschise.
  Am împărtășit din bucuria și emoția aniversării invitaților noștri, reprezentanți ai administrației publice locale: viceprimarul municipiului Alba Iulia, domnul Gabriel Pleșa, inspector şcolar general, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, doamna Marcela Dărămuş, protopopul de Alba Iulia, preot Teofil Slevaș, colonel (r) Voicu Cioară, fost comandant al colegiului, cadre militare din garnizoană, studenți militari, absolvenți ai ultimei promoții, studenți la academiile categoriilor de forțe ale armatei care au fost felicitați în cadrul festiv. De asemenea au participat elevi de gimnaziu, potenţiali candidaţi pentru admiterea în clasa a IX-a pentru anul şcolar următor.
  În cadrul festivităţii de premiere, au fost acordate premiile cu tradiţie, astfel: Cupa ,,Mihai Viteazul”, câștigată de către compania a IV-a elevi, premiul de onoare ,,Mihai Viteazul”, acordat elevei caporal Bianca-Elena Iorga, pentru cea mai mare medie obținută în anul școlar trecut şi Cupa ,,Pluton de elită” clasei XI D pentru cele mai bune rezultate. A urmat slujba de pomenire și depuneri de coroane la monumentul eroilor absolvenți ai colegiului, spectacol omagial și Ziua Porților Deschise.
  Sărbătoarea anuală din Cetatea Marii Uniri este momentul revederii și al întâlnirii generațiilor, dovada vie a sentimentului de apartenență și trăinicie a instituției militare de învățământ preuniversitar ce a instruit și a format pentru viață aproape 7000 de tineri în cei 99 de ani de existență.
  La Mulți Ani Colegiului Uniformelor Albastre străjuit de Marele Voievod Mihai Viteazul!
  #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForțeleAerieneRomane #ÎnvățământMilitar #elevimilitari #ARactualitate #ColegiulNationalMilitarMihaiViteazul #Aniversare99Ani
  Foto: elev caporal Angel Coman