Instrucţie și cântec - ediția 2018 În tradiția colegiului național militar albaiulian, cu ocazia sărbătoririi la 1...

  Publicat pe 31.10.2018 18:09

  Instrucţie și cântec - ediția 2018

  În tradiția colegiului național militar albaiulian, cu ocazia sărbătoririi la 1 noiembrie a Zilei Colegiului, se desfășoară concursul ,,Instrucţie cu cântec”. Intitulat inițial, ”Trec plutoanele cântând”, concursul constă în executarea de mișcări specifice instrucției de front cu interpretarea unor cântece patriotice.
  Fiecare an de studiu a avut în finală clasa declarată câştigătoare în întrecerea internă desfăşurată în ultimele două săptămâni. Astăzi, după tragerea la sorți şi prezentarea exerciţiilor specifice în fața colegilor, instructorilor și cadrelor didactice, juriul a ierarhizat clasele intrate în competiția din acest an. Experienţa celor patru ani în executarea mişcărilor sincrone specifice instrucţiei de front, i-a ajutat pe cei din anul patru, elevii clasei a XII-a D, să obţină locul I. Pe locul secund au fost câștigat de elevii clasei a X-a C, iar ,,bobocii”, elevii clasei a IX-a A, au cules roadele muncii lor, după două luni de muncă perseverentă, situându-se pe locul III.
  După premierea câștigătorilor s-au acordat diplome, cupe și medalii pentru concursurile ,,Cupa 25 Octombrie” și ,,Cupa Mihai Viteazul”. De asemenea, au fost felicitați cei mai iscusiți elevi în mânuirea condeiului participanți la concursul de grafică și caricatură ,,Coala și penița”.
  #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForțeleAerieneRomane #ÎnvățământMilitar #elevimilitari #ARactualitate #ColegiulNationalMilitarMihaiViteazul #InstructieCantec
  Foto: Daniela Filimon