Concursul național cu participare internațională "Ion Barbu-Dan Barbilian", ediția a XXIII-a În perioada 26-28...

  Publicat pe 28.10.2018 19:24

  Concursul național cu participare internațională "Ion Barbu-Dan Barbilian", ediția a XXIII-a

  În perioada 26-28 octombrie 2018, s-a desfășurat la Călărași cea de-a XXIII-a ediție a Concursului național cu participare internațională "Ion Barbu-Dan Barbilian". Evenimentul organizat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Călărași este inclus în calendarul CAEN, la secțiunea Concursuri școlare interdisciplinare și transdisciplinare și reunește, anual, pe cei mai buni elevi la matematică şi literatură din ţară şi din străinătate, componenți ai loturilor olimpice, precum şi personalităţi din domeniul științific și cultural. Colegiul nostru a fost reprezentat la această competiție de elevul sergent Rodilă Andrei și eleva caporal Dobre Ruxandra; seriozitatea, talentul artistic, capacitatea analitică pe care le-au manifestat în rezolvarea subiectelor propuse precum și îndrumarea consecventă din partea d-nei prof. dr Cosmina Mircea le-au adus rezultate deosebite: Dobre Ruxandra, premiul I și medalia de aur, iar Rodilă Andrei, premiul III și medalia de bronz.
  Andrei nu este la prima etapă a acestei competiții; dacă anul școlar trecut a obținut premiu special, în acest an școlar, reușește să urce pe podium, dovedind încă o dată că maturitatea simțirii și complexitatea gândirii pot atinge cote nebănuite dacă sunt completate de seriozitate în pregătire și dăruire în tot ceea ce întreprinde. Așadar, Andrei este un exemplu de ambiție în autodepășire; numeroasele premii obținute în domeniul literar și lingvistic ( premiul I la etapele județene și dublă calificare la etapele naționale ale Olimpiadei de Lingvistică, premiul I la etapele județene, dublă calificare la etapele naționale ale Olimpiadei de limba și literatura română și un Premiu special, performanțe la concursurile de creație artistică) ne îndreptățesc să ne mândrim că este elevul colegiului nostru.
  Ruxandra este la prima calificare la acest concurs, dar la fel de sârguincioasă; obține premiul II la etapele județene ale Olimpiadei de limba și literatura română, distincții la festivalurile de critică și interpretare și reușește să convingă, prin tot ceea ce realizează, că i se potrivește această identificare perpetuă cu materialul artistic.
  Cei doi elevi compun o echipă de poveste, din care au făcut parte și absolvenții Cosmin Crețu, Argatu Ioana, Maria Câmpean, toți fiind ghidați de o pasiune comună: literatura și resursele ei nebănuite, actul ludic sau alchimic de cucerire a acestui domeniu măreț ca și viața. (profesor dr. Cosmina Mircea)
  #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForțeleAerieneRomane #ÎnvățământMilitar #elevimilitari #ARactualitate #ColegiulNationalMilitarMihaiViteazul #ConcursNationalIonBarbu