Un grup de bărbați dârzi, căliți în apriga meserie de vânător de munte au inițiat proiectul de ascensiuni montane ”...

  Publicat pe 12.06.2018 12:01

  Un grup de bărbați dârzi, căliți în apriga meserie de vânător de munte au inițiat proiectul de ascensiuni montane ”Asaltul Vânătorilor de Munte – 100 de vârfuri, un singur Centenar”.
  Este un proiect născut din dragoste de țară și de frumoasele plaiuri românești lăsate moștenire de străbuni care presupune executarea unui traseu montan pe o distanță de aproximativ 800 km.

  Acesta presupune traversarea Carpaților Meridionali și Carpaților Orientali de către o patrulă formată din 5 militari care vor rememora traseele luptelor eroice purtate în toamna anului 1916 în zona Muntelui Alion de lângă Orșova și în zona Defileului Jiului, a luptelor purtate în zona Câmpulung Muscel, a luptelor de la Tabla Buții sau a luptelor dramatice din anul 1917 din Carpații Orientali de la Oituz, Tg. Ocna, Cireșoaia sau Coșna.

  Ascensiunea montană a început ieri în stațiunea Băile Herculane și se va finaliza pe 24 iulie în Munții Rodnei, iar cei 5 militari din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu” temerari pe care vă invităm să-I încurajați și susțineți sunt: plutonier Marius Afilipoaie, plutonier Victor Olteanu, sergent major Mihail Dupu, caporal Ralf Balint și caporal Mihai Popescu.

  #ArmataRomâniei #mapn #centenar #AsaltulVânătorilorDeMunte