În timp ce alţi trecători stăteau şi filmau autoturismul răsturnat în accidentul de circulaţie produs în faţa lor,...

  Publicat pe 16.05.2018 07:46

  În timp ce alţi trecători stăteau şi filmau autoturismul răsturnat în accidentul de circulaţie produs în faţa lor, locotenentul Ciprian Ionuţ Năstase a sărit din propria maşină, a tăiat parbrizul cu un cuţit special, a scos persoanele din autoturism şi le-a acordat primul ajutor până la sosirea ambulanţei.

  Poate că dacă fapte precum cele ale locotenentului Ciprian Ionuţ Năstase ar fi distribuite în spaţiul public şi ar primi aprecierea noastră am reuşi ca spiritul civic, curajul şi respectul pentru semeni să fie valorile asumate de mai mulţi români. Credeţi că putem? Merită? Acestea sunt faptele:

  Luni, orele 14.14, pe strada Măgura din Municipiul Focşani a avut loc un accident de circulaţie în urma căruia un autoturism s-a răsturnat pe partea laterală stângă, şoferul şi ocupantul locului dreapta faţă rămânând blocaţi în autoturism.

  Locotenentul Ciprian Ionuţ NĂSTASE, care se afla în trafic, văzând cele întâmplate, nu a ezitat să acorde ajutor celor două persoane blocate în autoturism. Acesta a tăiat parbrizul cu un cuţit special, a scos persoanele din autoturism şi le-a acordat primul ajutor până la sosirea ambulanţei.
  În urma acestor manevre, militarul s-a tăiat la mâini, primind la rândul său îngrijiri medicale de la lucrătorii Serviciului de Ambulanţă.

  “Pe această cale, dorim să acordăm mulţumiri locotenentului Ciprian Ionuţ NĂSTASE, care a dat dovadă de un spirit civic şi de sacrificiu ieşite din comun, având în vedere faptul că, în zona producerii accidentului rutier mai existau şi alte persoane care s-au limitat la a filma evenimentul, fără a se implica activ pentru salvarea victimelor. ”
  comisar şef de poliţie Alexandru Cara,
  Şeful Poliţiei Municipiului Focşani

  Locotenentul Ciprian Ionuţ Năstase este militar al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor" din Focşani.