Armata română în războiul cel mare 1916-1918 #Știațică Pentru prepararea hranei în campanie, Direcția Subzistențelor a...

    Publicat pe 12.04.2018 15:05

    Armata română în războiul cel mare 1916-1918

    #Știațică
    Pentru prepararea hranei în campanie, Direcția Subzistențelor a aprovizionat 15000 bucătării de campanie, care au fost repartizate marilor unități, în raport cu efectivele lor.

    În ceea ce privește „hrana de rezervă”, aceasta era un preparat cu o putere de conservare îndelungată, astfel ca la război să poată fi dat în consum, fără nici o altă pregătire.
    Alimentele astfel preparate erau „galeții” (pesmeții de război) și conservele (de carne, fasole sau combinate). Pesmeții de război puteau fi păstrați fără a se altera cel puțin un an, iar conservele, doi și chiar mai mulți ani.

    Reîmprospătarea hranei era asigurată prin funcționarea continuă a brutăriilor de campanie care fabricau „galeți” în cantitate suficiență, iar conservele se fabricau la cele 8 fabrici speciale, angajate de Minister.

    Sursa: Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I"

    #România #ArmataRomâniei #ARistorie #centenar