Cantemiriştii la Gala Excelenţei Învăţământului Prahovean

  Liceenii în uniforma militară care au făcut dovada pregătirii temeinice, reuşind să se claseze în topul celor mai buni elevi din ţară, în cadrul concursurilor şi olimpiadelor şcolare, în anul şcolar 2017-2018, vor fi premiaţi, astăzi, de Consiliul Judeţean Prahova, în cadrul primei ediţii a „Galei de Excelenţă a Învăţământului Prahovean”.

  Pasionaţi de unul dintre cele mai fascinante şi generoase domenii ale cunoaşterii, elevii Andrei Beleaua şi Ştefan Onea s-au pregătit asiduu pentru un loc pe podiumul olimpicilor. Premiul I la faza judeţeană, Menţiune şi Premiu special la faza naţională a Olimpiadei de Geografie sunt distincţiile care le-au încununat munca şi efortul constant pentru performanţă.

  Ca o consecinţă firească a pregătirii teminice, a dragostei pentru frumos, pentru artă şi pentru literatură, eleva Denisa Sandu a obţinut Premiul I la faza judeţeană şi prima Menţiune la faza naţională a Olimpiadei de limba şi literatura română.

  Elevul Răzvan Bojica, în prezent student la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov, a reuşit să obţină un rezultat meritoriu, demonstrându-şi aptitudinile deosebite în domeniul competenţelor lingvistice şi interculturale în limba engleză, fiind distins cu Premiul I la faza judeţeană.

  Ca urmare a unei pregătiri fizice deosbite, a perseverenţei, determinării şi ambiţiei de a fi printre cei mai buni, cantemiriştii au excelat în cadrul pentatlonului, unde au făcut faţă cu succes celor cinci probe incluse în cadrul competiţiei de nivel înalt, care implică un grad sporit de dificultate şi o pregătire excelentă, reuşind să devină, pentru a doua oară, vicecampioni naţionali, în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

  Elevii Eduard Statache, în prezent student la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Octavian Niţă, în prezent student la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov, Marius Petre, Ovidiu Burcea, Iustin Cârstoiu sunt performerii cantemirişti.

  În drumul lor spre performanţă, au beneficiat de ajutorul calificat al profesorilor Roxana Ţonoiu, Irina Grecu, Corina Barbu şi Gianin Stanciu, recunoscuţi pentru capacitatea profesională şi dăruirea cu care predă disciplinele geografie, limba şi literatura română, engleză, educaţie fizică.

   

  Felicitări tuturor şi mult succes în continuare!

  Ne mândrim cu voi!

   

  Foto: Graţiela Mihăescu