Zâmbetul se asortează cu uniforma militară

  „Aproape patru ani învăluiţi de spirit cantemirist mi-au fost gazdă şi mi-au fructificat inteligenţa, au descoperit noi abilităţi sportive şi, poate cel mai important, au desăvărşit calităţile mele sufleteşti”.

   

  Elev plutonier Sandra Maria Botoacă a ales să poarte cu mândrie şi onoare uniforma militară şi să continue pe drumul performanţei în Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”. Aici a învăţat sensul profund al camaraderiei, reuşind prin calitatea de elev gradat, fiind înlocuitor la comandantului de companie, la compania a IV - a elevi, să-i îmbogăţească spiritual şi pe cei mai mici, elevii de clasa a IX –a, oferindu-le tot ce a primit ea, respectul pentru uniforma militară şi pentru simbolurile naţionale.

   

  Activităţi precum  „aranjarea dulapului, a patului, repartizarea sectoarelor, echiparea cu uniforma au fost momentele de neuitat petrecute alături de bobocii cantemirişti. Odată cu trecerea timpului, toate acestea au devenit o rutină, trecând în următoarea etapă a dezvoltării tânărului licean, dobândirea maturităţii”, a spus Sandra.

   

  Şefă de promoţie la gimnaziu, cu media 9,99, mereu cu zâmbetul pe buze şi preocupată permanent de a deveni un om de 10, Sandra a învăţat să aprecieze timpul, prietenii şi să se bucure de frumuseţea adolescenţei cazone.

  Menţiunile obţinute la faza judeţeană a Olimpiadei de limba şi literatura română, timp de trei ani, reuşitele cu echipa de volei i-au completat palmaresul Printre pasiunile elevei noastre se numără: pasiunea pentru limba engleză, având certificatul Cambridge English Advanced cu calificativul C1, pentru dansul popular, modern şi sportiv. Este tehno-redactor la revista şcolii şi învaţă foarte bine,  finalizând primii trei ani cu medii remarcabile: 9,64 în clasa a IX –a, 9,57 în clasa a X –a, 9,67 în clasa a XI –a.

   

  Felicitări, Sandra, şi mult succes în continuare!

   

  Foto: arhiva personală a elevei