Participarea detașamentului din Polonia la un marș tactic

  Detașamentul de Apărare Antiaeriană ”Black Bats” a participat la un marș tactic organizat de către partenerul polonez, în jurul localității Grajewo. Distanța totală a marșului a fost de 21 de km. Acesta a avut ca scop testarea capacităților de orientare în teren cu ajutorul hărții și a unei busole, rezistența la efort fizic intens, dezvoltarea spiritului competițional și fair-play-ul, lucrul în echipă, creșterea comunicării și cooperării multinaționale, cât și parcurgerea unui număr de 6 puncte obligatorii de trecere, astfel:
  Aruncarea grenadei la precizie (distanță – 20 m);
  Transportarea unei greutăți (80 kg) pe o distanță de 100 m;
  Executarea unei trageri (distanță – 50 m);
  Traversarea unui curs de apă;
  Demontarea și montarea unei puști automate;
  Eficiență și logică (rostogolirea unui cauciuc – 25 m, transportul a două lăzi de muniție de 10 kg fiecare, tragerea unei greutăți – 32 kg, realizarea unui puzzle).


   La această activitate s-au înscris 13 echipe. O echipă era formată din patru militari, dintre care o femeie. Detașamentul românesc a participat în cadrul competiției cu două echipe complete. Acestea au reușit să termine cu brio, parcurgând distanța într-un timp foarte bun.

  Echipa formată din plt.maj. Croitoru Adrian, sg. Stanciu Bogdan, cap. Idriceanu Ionuț și frt. Bercaru Elena a avut cei mai buni trăgători, reușind să obțină cele mai multe puncte din concurs la această probă.


  Parteneriatul Alianței s-a putut observa și pe plan sportiv prin constituirea unei echipe mixte, formată din personal aparținând Grupului de Luptă. România a fost reprezentată de către lt. Stareț Cătălin. Strânsa cooperare și profesionalismul fiecăruia au reușit să claseze această echipă pe locul al 3 -lea.


  Militarii români participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Est al Alianței, alături de partenerii americani, britanici, polonezi și croați.

  Foto: lt.Cimpoer Irina, cap.Ciobanu Valentin