Menţinerea nivelului de operaţionalizare a Companiei UNPCRS din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”

  Începând cu anul 2016, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Arad a destinat o companie la dispoziţia ONU în cadrul programului UNPCRS (United Nations Peacekeeping Capabilities Readiness Systems) care să fie în măsură ca, la ordin, să participe la misiuni în afara teritoriului naţional, în cadrul unor structuri operaţionale sub comandă ONU.

  La finalul perioadei de operaţionalizare structura a fost apreciată ca fiind pregătită pentru misiune de către un reprezentant ONU, iar acum trebuie să-şi menţină nivelul de operaţionalizare atins.

  Pentru aceasta, în fiecare an, sunt planificate perioade de constituire a subunităţii pentru pregătirea centralizată a militarilor care o compun în scopul menţinerii nivelului de pregătire atins şi a coeziunii acţionale la nivelul acestei structuri.

   În perioada 14-31.05.2018 Compania UNPCRS a desfăşurat instrucţia  centralizată – etapa pluton, în poligonul Tauţ din Arad. În cadrul pregătirii, militarii au parcurs teme specifice, au desfăşurat exerciţii tactice, şedinţe de conducere a tehnicii de luptă şi şedinţe de tragere, atât ziua cât şi noaptea.

  Perioada de instrucţie s-a finalizat cu exerciţiile tactice cu trageri de luptă de nivel pluton care au avut ca scop evaluarea modului de conducere a subunităţilor de către comandanţii de plutoane şi verificarea modului de aplicare a tehnicilor, tacticilor şi procedurilor specifice misiunii de către militari în condiţii de efort fizic şi psihic ridicat.

  Subunităţile evaluate au făcut dovada pregătirii, prin îndeplinirea cu succes a misiunilor de foc primite, obţinând rezultate foarte bune şi demonstrând astfel că sunt pregătite pentru executarea cu succes a oricărei misiuni care le va fi încredinţată.