Împreună suntem NATO! We Are NATO!

  ”NATO este o alianță defensivă a unei lumi libere și prospere unde fiecare membru este respectat și poate să se dezvolte așa cum dorește, în pace și siguranță.

  Cu ajutorul României NATO este o alianță puternică și unită, prioritatea fiind aceia de a apăra aproape 1 miliard de oameni de ambele părți ale Atlanticului, printer care vă numărați și dumneavoastră. Fiecare dintre noi avem un rol important în apărarea valorilor care ne unesc. Cu toții suntem NATO!”

   Acestea sunt parte din mesajele transmise de Oana Lungescu, purtător de cuvânt a NATO cu ocazia conferinței "România în NATO - 14 ani" ce a avut loc azi la Universitatea Babeș-Bolyai.

   Evenimentul desfășurat în cadrul campaniei "WeAreNATO" şi găzduit de Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeș-Bolyai a debutat cu un cuvânt de bun venit al prorectorului Cristian-Marius Lițan, apoi cu prezentări ale invitaților din partea Ministerului Afacerilor Externe și ai Ministerului Apărării Naționale, pe teme precum "Drumul României către NATO: 1989-2004", "NATO Azi", "Armata României în misiuni și operații NATO”.

   

  Conferința s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, astfel încât studenții au putut afla tot ceea ce îi interesa.