Arta îngemănează culori

  Sfârșitul de săptămână a reprezentat pentru noi, membrii cercurilor de lectură din cele patru colegii militare din țară, o frumoasă poveste scrisă la Colegiul Național Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza.

   

  Decorul hibernal, ospitalitatea gazdelor, vizita la castelul Iulia Hașdeu, un tărâm al simbolurilor, în care fiecare lucru capătă o anumită semnificație, la  Casa Memorială "Nicolae Grigorescu", unde am întrat, în taină, pe tărâmul artei românești, toate acestea au deschis calea spre dezbaterea cărților citite. Cum ,,cărțile sunt asemenea unor fluturi”, iar ,,când deschizi o carte, ea zboară ...și tu odată cu ea”, am desenat și noi harta magică a sufletelor ce cântă împreună. Am reușit să zburăm într-un Afganistan înfloritor ca mai apoi să îl vedem pe cel distrus de război. Ne-am împrietenit cu Anna Frank, puștoaica prin ochii căreia ororile războiului capătă proporții inimaginabile. Am învățat să trăim si să murim odată cu Charlie Gordon, am ajuns și pe front, printre șenile, tancuri, svastica și steaua roșie. Și toate acestea, prin sărbătoarea ,,cititului împreună”, într-o lună a lui Dragobete.

   

  Acest eveniment a fost unul plin de energie pozitivă și voie bună. Actiunea a fost una deosebită deoarece am reușit să descoperim multe alte perspective, puncte de vedere, idei. Totodată, pe durata întâlnirii, am avut momente de destindere în care am cantat și am glumit împreună, am celebrat armonia sufletelor pasionate de carte și frumos.

   

  În ceea ce ne privește, întâlnirea a lasat o urmă plăcută în sufletele noastre, iar activitățile  desfășurate au fost unice, memorabile.

   

  Le multumim colegilor de la Breaza pentru ospitalitatea cu care ne-au primit și ambientul placut pe care l-au creat, iar celorlaţi colegi, le mulţumim pentru implicarea lor.