Dragă EROULE Mădălin Stoica

  • Autor:
   Locotenent-colonel Toni Ene

  Dragă EROULE Mădălin Stoica,

  Azi, mai mult ca niciodată, mi-au răsunat în minte versurile lui Ioan Neniţescu din Pui de lei… şi parcă totul a îmbrăcat o aură întunecată ca semn al cinstirii celor care prin sacrificiul suprem au scris paginile de aur ale istoriei românilor… şi mai ştiu că există un singur nume pe care trebuie să-l cunoască orice român, în orice loc s-ar afla, există un nume pe care trebuie să-l slăvim în fiecare zi, există un nume pe care trebuie să-l rostim tot timpul cu vreme şi fără vreme: acesta este EROUL. Iar tu, Mădălin Stoica, eşti acum unul dintre ei.


  Eroi au fost, eroi sunt încă 
  Şi-or fi în neamul românesc! 
  Căci rupţi sunt ca din tare stâncă 
  Românii, - orişiunde cresc…


  Întotdeauna i-am apreciat pe acei oameni care şi-au pus viaţa în slujba altora. Acei care au ales să trăiască pentru alţii, să se jertfească pentru alţii. EL, EROUL Mădălin Stoica, fără să mai stea pe gânduri, a riscat totul, şi-a dat şi viaţa pentru ca viaţa altora să fie salvată. Şi el iubea să trăiască, avea o familie, părinţi şi o fetiţă, la care ţinea. A făcut “un târg” cu moartea şi a dat la schimb viaţa sa pentru vieţile altora, care poate îi erau străini… Cine îşi asumă crucea de erou, îşi asumă responsabilitatea patriotului, a celui care ia parte la războiul războaielor, unde sufletul eroului primeşte libertatea zilei "care nu cunoaște amurgul, a zilei care nu cunoaște umbra"...

  Românii nu te vor uita, camarazii nu te vor uita, Armata nu te va uita. Te vor cinsti, preţui şi respecta pe tine, ca de altfel, pe toţi cei care au dat supremul sacrificiu în acţiunile de combatere a terorismului şi menţinere a păcii din teatrele de operaţii, în care aţi spus ,,prezent” la datorie.


  Tu, Mădălin Stoica, împreună cu Ei sunteţi cei care aţi pus, mai presus de orice, dragostea faţă de ţară consfinţită prin însăşi jurământul pe care l-aţi depus ca orice militar.
  ,,Jur să-mi apăr ţara chiar şi cu preţul vieţii”...

  Azi, 15 septembrie, ai ales să te înrolezi în armata cerului lăsând cu sufletul gol pe cei care au fost dragi sufletului tău şi pe camarazii tăi.
  Astfel, în jurul orei 10.00, ora României, în cadrul Plutonului 2 Infanterie din Compania 4 Infanterie, executai o misiune de patrulare în zona de responsabilitate din teatrul de operaţii Afganistan. Pe itinerariul de întoarcere, autovehiculul militar în care te aflai a fost lovit de un maşină capcană.

   
  Nu am avut niciodată puterea de a pricepe până la capăt „chimia” tainei care într-o clipă schimbă fundamental viaţa unui om, îndreptând-o hotărât spre o ţintă, necunoscută până atunci, netrăită, dar care germina poate cu răbdare, de mult, în întunericul inimii.
  Iată de ce...
  Eroii rămân veşnic în amintirea noastră, a militarilor, iar momentele grele ale despărţirii de ei nu sunt niciodată uitate. E ca un semn de fraternitate peste moarte, prinşi cu toţii de umeri, ca într-o horă, cu capetele plecate spre pământ.


  Rugăm pe Hristos Cel Răstignit să reverse harul Său, al luminii şi vieţii veşnice, peste eroii neamului românesc, dăruindu-le lor odihna sfântă întru nădejdea Învierii, spre slava lui Dumnezeu şi mântuirea neamului.
  Dumnezeu să te aibă în pază, eroule Mădălin Stoica!