Un model pentru boboci

   

  Se spune că adevăratele caractere se formează în timp şi trecând prin încercări de care, mai apoi, depinde întreaga viaţă. Poate mulţi dintre noi, au simțit sau au identificat astfel de situaţii . Începutul de an școlar în liceul militar este, cred, cel mai bun moment, pentru a da asemenea exemple atât pentru cei ce vor veni pentru prima dată aici, bobocii, dar şi pentru cei ce sunt pe drumul devenirii lor. Nu ar fi fost corect să nu vorbim despre un asemenea elev. Apoi, dacă m-ar fi întrebat cineva, înainte de bacalaureat, cine va fi şef de promoție, din punctul meu de vedere şi al clasei la care am fost dirigintă, aș fi dat trei nume, fără a ști care va fi primul.

   

  Despre fiecare aș fi avut motive să cred că va fi primul ,dar, de fapt, totul s-a împărţit într-un fel în care, fiecare s-a simțit recompensat pentru întregul efort şi întreaga activitate de aici, după cum ne-a mărturisit absolventul Dan Bălan, care ,prin toată evoluția sa aici, ne-a dat motive de satisfacţie şi admirație. După cum el însuși spunea, a avut un moment mai greu în primul an de liceu şi se gândea chiar să renunțe pe atunci. Îmi amintesc când i-am spus că are toate motivele să meargă mai departe şi că eu cred în potențialul său. De fapt, atunci au fost alături de el, familia, colegii mai mari, cadrele didactice şi militare.

   

  Cert este că a depăşit cu bine acest moment şi a terminat cursurile după patru ani de zile, cu prima medie pe companie! Pentru acest lucru la festivitatea de închidere a anului școlar 2016-2017, a primit un premiu onorific din partea secretarului de stat din Ministerul Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa şi premiul de onoare al Asociaţiei Judeţene ,,Sarmizegetusa” a cadrelor militare în rezervă şi retragere, iar în prezent este student la Academia Tehnică Militară, secţia inginerie aerospaţială – aeronave şi motoare de aviaţie, un vis împlinit. A fost un elev model al acestui colegiu şi s-a achitat, cu succes, de toate responsabilitățile ce i-au revenit, respectiv funcția de elev plutonier major.

   

  La final, el a spus că nu are niciun regret că a ales să lupte atunci şi că a absolvit acest colegiu, fiind mândru de acest lucru. Parcă satisfacția e si mai mare acum, tocmai din acest motiv. Noi îi dorim o carieră plină de realizări şi satisfactii şi îl considerăm un exemplu de ambiţie, perseverentă, munca şi reușită, dar şi un exemplu de răbdare, echilibru, bun simţ, înţelepciune şi curaj.