Sportul - “un medicament al sufletului”.O întâlnire cu Invictus Team România.

  Duminică, 27 august 2017, a avut loc o întâlnire a Invictus Team România cu tricolorii Echipei naţionale de fotbal. În cadrul acestui eveniment, cele două echipe au făcut un schimb simbolic de tricouri, fiecare pregătindu-se pentru competiţiile sportive în care îşi vor reprezenta ţara.

   

  Sportivii voluntari de la Invictus au răspuns câtorva întrebări pentru site-ul www.armataromaniei.ro, vorbind cu foarte multă încredere despre tot ceea ce înseamnă Invictus şi despre cum le-au schimbat viaţa evenimentele petrecute în teatrele de operaţii.

  Militarii voluntari ai Invictus au răspuns cu un deosebit optimism, cu o atitudine pozitivă, în acelaşi timp întrezărindu-se şi un zâmbet modest pe chipurile lor, în încercarea de a alege cele mai potrivite cuvinte pentru a descrie ceea ce au trăit şi simţit după cele petrecute pe câmpul de luptă.


  Invictus România, în cuvintele plutonierului major Ionel Eugen Bida, este deschisă oricui. Acest proiect, destinat întregii societăţi, nu numai pentru militari, este un proiect ce vrea să dezvolte atât educaţia tinerilor şi a militarilor, promovând respectul între oameni, cât și camaraderia.

   

  De asemenea, căpitanul Ion Gabriel a adăugat că Invictus România este un proiect de educaţie şi, în acelaşi timp, un proiect de voluntariat, acestea fiind cele două lucruri care trebuie spuse de fiecare dată când rostim “Invictus România”.

  Ceea ce îi determină pe voluntari să participe la acest proiect sunt, în primul rând, „gândurile bune”, spune plutonierul major Ionel Eugen Bida, voluntarii dorind  să socializeze, să ajute la  promovarea imaginii militarului şi, de asemenea, să valorifice corectitudinea şi respectul faţă de colegi, faţă de semeni. Gândurilor bune li se alătură spiritul de colegialitate, de camaraderie: „niciodată nu ne lăsăm camaradul în urmă, împreună cu noi, împreună înainte!”.

  Căpitanul Ion Gabriel subliniază faptul că, deşi sportivii întâlniţi la acest eveniment sunt într-o formă fizică bună, ei se confruntă cu probleme foarte mari, cauzate de rănile suferite în teatrele de operaţii, răni care s-au vindecat după un proces îndelungat de recuperare și care s-au ameliorat.

   Astfel, prin sport, aceşti luptători răniţi şi-au găsit un alt obiectiv, pentru care merită din nou să lupte. Ei pot reprezenta, cu cinste, România în continuare, făcând sport.

   

   

  Invictus România promovează un spirit de luptă învăluit în optimism, determinare şi devotament, fiind un ideal de neînfrânt. Prin sport, voluntarii şi-au găsit acel „medicament al sufletului”, spune plutonierul major Ionel Eugen Bida. Ei se ajută reciproc să treacă peste momentele grele, formându-se, astfel, o simbioză între camarazi.

  Invictus România îşi doreşte să arate tinerilor că oamenii pot fi modelaţi într-un mod sănătos prin educaţia, atât şcolară, cât şi sportivă. Trecând peste greutăţile aduse de durere şi suferinţă, voluntarii îşi depăşesc traumele cu gândul că pot, prin propriul exemplu, să îi ajute pe cei care nu și-au găsit motivația în acest sens. „Dacă noi putem, oricine poate să îşi depăşească condiţia”.

  În prezent, militarii de la Invictus Team România se pegătesc pentru a participa la Jocurile Olimpice Invictus Toronto 2017, care vor avea loc în perioada 23-30 sptembrie.

   

  Go, Invictus!