"Dragonii Transilvani" au început instrucţia la Hohenfels

  Exerciţiul "Combined Resolve VIII"

   

   

  Militari din cadrul Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani” au executat exerciții de tip STX (exerciţii de rezolvare a unor situaţii tactice) de nivel grupă, pluton și companie, acestea reprezentând cele mai importante exerciţii de instruire de până acum.

  Pentru aceste exerciții militarii români folosesc sistemele MILES (sistem laser multiplu de angajare integrat) care oferă posibilitatea simulării tragerilor reale şi executarea exerciţiilor tactice în dublă partidă, BLUEFOR (FORȚE PROPRII) – OPFOR (ADVERSAR). Acestea au fost instalate atât pe tehnica de luptă, pe armamentul individual cât şi pe fiecare militar.

  Compania de manevră, comandată de mr. Rus Ionuț, acționează în cadrul Batalionului 1 Infanterie din cadrul Regimentului 66 Blindate USA.  În opinia acestuia locația și oportunitatea de a lucra cu alte națiuni și combinarea forțelor cu aceștia, fac din acest exercițiu unul mult mai complex. ”La acest moment stabilim ultimele detalii în ceea ce privește tacticile și procedurile de luptă pe măsură ce ne integram în structurile aliaților. Am executat recunoașteri și ne-am pregătit pentru acest tip de acțiuni, în cel mai bun mod posibil pentru a face față tuturor provocărilor care le vom întâlni și cu care ne vom confrunta aici.”

  Artileriștii români, sub comanda locotenentului Rus Paul, desfășoară exerciții în teren alături de partenerii americani din cadrul Batalionului 3 Artilerie Terestră, în subordinea căruia se află pe timpul exercițiului COMBINED RESOLVE VIII.

  Locotenent colonel Douglas CHIMENTI, comandatul Batalionului 3 din Regimentul 29 Artilerie Terestră a declarat pe timpul exercițiilor în comun: ”Mă aflu aici în Hohenfels alături de locotenentul Rus Paul, comandantul bateriei de obuziere din cadrul detașamentului romanesc. Sunt aici, privind către poziția de tragere și consider că este o subunitate profesionistă. Ei sunt pregătiți să se antreneze, să sprijine toate acțiunile noastre și să arate forța de care dispunem dacă lucrăm împreună ca parteneri. Când luptăm umăr la umăr, suntem capabili să apărăm orice țară care sprijină NATO. DE ACEEA NE AFLĂM AICI !!!”

  Exercițiul COMBINED RESOLVE VIII se desfășoară după un scenariu complex, bazat pe conducere operațiilor terestre combinate, ca urmare a invocării Articolului 5 din Tratatul NATO.