OAMENI SUB ARME • „Cel mai bun subofiţer şi cel mai bun soldat în 2018” (ediţie aniversară), din Divizia 4 Infanterie „...

  Publicat pe 12.11.2018 07:35

  OAMENI SUB ARME • „Cel mai bun subofiţer şi cel mai bun soldat în 2018” (ediţie aniversară), din Divizia 4 Infanterie „Gemina”

  Text: Cristina TOMA
  Foto: Cristina TOMA, Emil MORITZ, Ciprian COZMA

  O ceaţă deasă şi o umezeală ce-ţi pătrunde în oase. Pe o asemenea vreme s-au stabilit cel mai bun subofiţer şi cel mai bun soldat din Forţele Terestre în anul 2018.
  Timp de patru zile, garnizoana Dej le-a fost „casă” celor mai buni reprezentanţi ai celor mai numeroase categorii de personal ale armatei. Probe teoretice şi practice, cunoştinţe de pregătire militară generală ori de limbă engleză, pregătire fizică, teste de topografie, instrucţie sanitară ori comunicaţii… au fost doar câteva dintre „hopurile” pe care le-au avut de depăşit luptătorii înscrişi în competiţie.

  Anul acesta, concursul „Soldatul/ Subofiţerul Anului” a ajuns la cea de a zecea ediţie. Aşadar, miza competiţiei a primit şi o conotaţie aniversară, pe lângă mult râvnitele titluri: „Subofiţerul anului” şi „Soldatul anului”.

  Competiţia aniversară a fost câştigată de militari din unităţi ale Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în prezenţa locţiitorului comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, a subofiţerului de comandă al Statului Major al Apărării, plutonier-adjutant principal Florea Sas, precum şi a subofiţerilor de comandă din mari unităţi şi unităţi din Forţele Terestre.

  La categoria „Soldaţi/Gradaţi profesionişti”, locul III a fost ocupat de caporalul Florin Bostan (Divizia 4 Infanterie „Gemina”), poziţia a doua a podiumului i-a revenit fruntaşului Bogdan Gabor (Divizia 2 Infanterie „Getica”), în timp ce titlul de „Soldatul Anului 2018” a fost adjudecat de caporalul Daniel Mudure (Divizia 4 Infanterie „Gemina”).

  Cât priveşte subofiţerii, pe locul III s-a clasat sergentul Constantin Mihăilescu (Brigada 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”), locul II i-a revenit sergentului Flaviu Nicu (Divizia 4 Infanterie „Gemina”), iar locul I şi titlul de „Subofiţerul Anului 2018” a fost câştigat de plutonierul-adjutant Florin Dârjan (Divizia 4 Infanterie „Gemina”).

  Felicitări câştigătorilor şi tuturor participanţilor!