TRADIŢII • "Rechinii Albi" își cinstesc eroul! Text: Mirela CĂPÎLNEAN Foto: Marian ENE Cu ocazia Zilei Veteranilor din...

  Publicat pe 12.11.2018 07:33

  TRADIŢII • "Rechinii Albi" își cinstesc eroul!

  Text: Mirela CĂPÎLNEAN
  Foto: Marian ENE

  Cu ocazia Zilei Veteranilor din teatrele de operații – 11 noiembrie, la bustul sublocotenentului post-mortem Ionel Gheorghiță Drăgușanu, erou căzut la datorie în data de 20 iunie 2006, militarii Batalionului 341 Infanterie "Constanța" au desfășurat o ceremonie religioasă pentru pomenirea și cinstirea memoriei acestuia.

  La activitate au participat, din partea Asociației Cultul Eroilor filiala Constanța, colonel în rezervă Remus Macovei și domnul Dan Nicolau, iar din partea A.M.V.V.D sucursala Constanța, președintele asociației, domnul Cristian Crăciun, alături de fostul subofițer de comandă al batalionului, plutonier-adjutant Manuel Vlăduț. Copiii de la Grădinița din Topraisar au fost alături de ei, ca de fiecare dată.

  Cu acest prilej, maiorul Iulian Gemănariu, aflat la comanda Batalionului 341 Infanterie "Constanța", a prezentat semnificația zilei de 11 noiembrie și a rostit cuvinte emoționante: "A fost o onoare pentru mine să cunosc un om precum sublocotenentul post-mortem Ionel Gheorghiță Drăgușanu; la fel mă simt de onorat să vă cunosc pe voi, veteranii din teatrele de operații, camarazii cu care am fost împreună în misiuni. Un erou este și militarul care după ce a trecut printr-un incident în teatrul de operații, merge iar în misiune alături de camarazii lui, deși îi este greu, pentru că știe că celor din plutonul lui le face bine acest lucru și le dă curaj".

  Preotul militar Dragoș Ciobanu a oficiat o slujbă religioasă la bustul sublocotenentului post-mortem Ionel Gheorghiță Drăgușanu, iar la finalul activității au fost depuse coroane de flori din partea comenzii Batalionului 341 Infanterie "Constanța", a Asociației „Cultul Eroilor” filiala Constanța, A.M.V.D Constanța și din partea copiilor de la Grădinița Topraisar.

  Respect tuturor eroilor Armatei României!
  Cinste și onoare memoriei lor!