TRADIŢII • Militarii gălățeni își cinstesc eroii! Text: locotenent Mirela CĂPÎLNEAN Foto: Dan VEREş Astăzi, în prezența...

  Publicat pe 09.11.2018 10:23

  TRADIŢII • Militarii gălățeni își cinstesc eroii!

  Text: locotenent Mirela CĂPÎLNEAN
  Foto: Dan VEREş

  Astăzi, în prezența întregului personal al unității, la Troița ridicată în memoria eroilor Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei" din Galați, căzuți la datorie pe timpul misiunilor executate în teatrul de operații Afganistan, a fost organizată o slujbă religioasă pentru pomenirea și cinstitea memoriei acestora.

  Cu prilejul Zilei Veteranilor din teatrele de operații - 11 noiembrie, militarii gălățeni vor organiza ceremoniale militare și religioase de cinstire a memoriei camarazilor și la mormintele acestora din localitățile Galați și Tecuci.

  Ceremonia de comemorare a celor doi eroi gălățeni: sublocotenent (p.m.) Ionuţ Cosmin Sandu, căzut la datorie în 20 martie 2008, și sublocotenent (p.m.) Claudiu Marius Covrig, căzut la datorie în 13 iunie 2008, va avea loc în Cimitirul "Eternitatea" din Galați, începând cu ora 10.00.

  O manifestare similară va avea loc și la Cimitirul municipal din Tecuci, începând cu ora 12.00, pentru pomenirea sublocotenentului (p.m.) Narcis Șonei.