ALMA MATER • „Şcoala Altfel”, la Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu” Text şi foto: căpitan Marius...

  Publicat pe 09.11.2018 07:43

  ALMA MATER • „Şcoala Altfel”, la Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”

  Text şi foto: căpitan Marius LIUŢE

  În data de 7 noiembrie, un grup numeros de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Şincai” din Floreşti au efectuat, în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, o activitate de informare, la Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”.

  Pe timpul vizitei, elevilor le-a fost prezentat specificul regimentului şi al armei artilerie şi rachete antiaeriene, armamentul şi tehnica de luptă a unităţii şi particularităţi privind modul în care militarii se instruiesc pentru îndeplinirea misiunilor încredinţate. Astfel, elevii au avut ocazia de a intra în tehnica de luptă, de a se familiariza cu armamentul şi echipamentele individuale, de a viziona filme cu tragerile antiaeriene executate de către structurile regimentului.

  „Suntem bucuroşi să arătăm tinerilor elevi modul profesionist în care ne îndeplinim misiunile încredinţate, să le împărtăşim dragostea pentru misiunea sfântă de a apăra cerul senin al patriei, să le cultivăm respectul pentru eroii neamului, pentru frumoasa şi distinsa carieră militară şi să le dezvoltăm încrederea în Armata Română” - a afirmat coordonatorul activităţii, comandantul Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, colonel Ioan Munteanu.

  Elevii participanţi la această activitate au fost impresionaţi atât de tehnica de luptă, cât şi de primirea călduroasă de care s-au bucurat din partea personalului regimentului, exprimându-şi dorinţa de a reveni cu plăcere la alte activităţi pe care Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu” le va organiza în viitor.