TEATRE DE OPERAŢII • ”Şoimii Carpaţilor”, la înălţime Text şi foto: căpitan Andreea BÎRZU Baza Militară Aeriană...

  Publicat pe 17.09.2018 08:54

  TEATRE DE OPERAŢII • ”Şoimii Carpaţilor”, la înălţime

  Text şi foto: căpitan Andreea BÎRZU

  Baza Militară Aeriană Kandahar. Ora 06.00. Peste 130 de concurenţi s-au aliniat la startul cursei de 10 mile (16 kilometri). Printre ei se află şi 15 militari din cadrul Batalionului 812 Protecţia Forţei ”Şoimii Carpaţilor”.

  Începe cursa. Unii pornesc entuziasmaţi şi se distanţează de pluton, în timp ce alţii aleargă în grupuri compacte şi îşi păstrează resursele de energie pentru final. Însă toţi sunt optimişti şi cu zâmbetul pe buze. Nu este important cine câştigă, ci important este să participi.

  După 61 de minute se vede primul concurent care se îndreaptă către linia de finish. Este un român, caporalul Marcel Bălan. Rând pe rând, trec linia de sosire toţi participanţii. În primii cinci sosiţi au fost trei ”Şoimi”, care azi au fost cu adevărat "la înălţime”.

  Army Ten-Miler, sau crosul de 10 mile, este o cursă anuală care se defăşoară în capitala Statelor Unite ale Americii şi este sponsorizată de Districtul militar al Forţelor Terestre din Washington (US Army Military District of Washington).

  În perioada organizării competiţiei din capitala SUA, curse similare sunt desfăşurate în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari americani.

  Felicitări câştigătorului! Felicitări tuturor participanţilor!