EXERCIŢII • Militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, la exerciţiul „Aerodromul 2018" - Şiria,...

  Publicat pe 07.09.2018 11:14

  EXERCIŢII • Militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, la exerciţiul „Aerodromul 2018" - Şiria, judeţul Arad

  Text şi foto: sublocotenent Alexandra MUNTEANU

  În data de 5 septembrie, militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Arad au participat la exerciţiul „Aerodromul 2018”, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Arad.

  Acesta a avut loc la aerodromul „Charlie Bravo” din localitatea Şiria, judeţul Arad, având ca obiectiv exersarea şi verificarea modului de acţiune întrunită a forţelor din cadrul ISUJ Arad, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad şi MApN, în situaţia ipotetică a prăbuşirii unei aeronave MIG 21 "Lancer".

  S-a urmărit desfăşurarea unui antrenament într-un cadru cât mai apropiat de exigenţele unei situaţii reale, acţiunea fiecărei structuri participante fiind coordonată de către celula de criză constituită.

  Din cadrul Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” a luat parte la exerciţiu o grupă de cercetare CBRN, care a avut ca sarcină verificarea contaminării chimice a zonei de impact, şi o grupă de asigurare a perimetrului, în scopul prevenirii pătrunderii persoanelor neautorizate.

  Subunităţile participante au făcut dovada pregătirii prin îndeplinirea cu succes a misiunilor primite, demonstrând că sunt pregătite pentru executarea unei eventuale astfel de misiuni în viitor.