În perioada 15-20 octombrie, o delegație a Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, formată din trei ofițeri și...

    Publicat pe 07.11.2018 07:06

    În perioada 15-20 octombrie, o delegație a Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, formată din trei ofițeri și două cadre didactice, a efectuat o vizită la Academia Militară a Forțelor Armate “Alexandru cel Bun” din Chișinău, Republica Moldova, în scopul reluării relațiilor de colaborare între cele două instituții.
    Discuțiile avute cu partenerul din Republica Moldova au vizat aspecte referitoare la concretizarea Acordului de Cooperare semnat între cele două instituții încă din anul 2017. Astfel, au fost prezentate ofertele educaționale ale celor două instituții pentru anul universitar 2018-2019 și condițiile de participare la evenimentele organizate de cele două instituții în ceea ce privește numărul de participanți și facilitățile oferite de cele două instituții. Mai mult, s-a convenit și semnarea unui Acord Interinstituțional în cadrul Programului Erasmus+ , având în vedere posibilitatea finanțării în viitor a acestor tipuri de mobilități de către Comisia Europeană.
    De asemenea, delegația română a avut posibilitatea să viziteze facilitățile de pregătire ale ofițerilor din Republica Moldova și să afle detalii referitoare la sistemul de învățământ superior din această țară.

    #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForţeleTerestreRomâne #studenţimilitari #Sibiu #ARactualitate