Ziua Forţelor Terestre şi a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă (patronul spiritual al Forţelor...

  Publicat pe 23.04.2018 13:15

  Ziua Forţelor Terestre şi a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă (patronul spiritual al Forţelor Terestre), a fost marcată şi în acest an, la Sibiu, printr-o serie de manifestări organizate de structurile militare sibiene, în colaborare cu autorităţile publice locale şi Mitropolia Ardealului.
  Activităţile au început, la ora 08.00, cu ceremonia organizată pe platoul din incinta academiei, iar la „Monumentul ostaşului din toate timpurile”, din faţa Cercului Militar, a avut loc o ceremonie dedicată aniversării Zilei Forţelor Terestre ce a debutat cu alocuţiunile oficialităţilor, fiind urmate de slujba religioasă şi ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori. În încheiere, Garda de onoare a defilat pentru toţi participanţii prezenţi la eveniment.
  Manifestările au continuat în incinta Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” cu „Ziua Porţilor Deschise”, unde cei peste 500 de elevi şi preşcolari care ne-au trecut pragul au participat la un program special, din care nu au lipsit standurile de prezentare a armamentului şi tehnicii militare, atelierele de supravieţuire şi vizitarea bazei logistice a academiei. Noutatea acestui an a fost standul „Blind date with a book”, organizat de Corpul Cadeţilor „Gl. mr. Nicolae Uscoi”, unde au fost oferite peste 100 de cărţi participanţilor, având ca scop promovarea cititului în rândul tinerilor.
  Simpozionul desfăşurat în aula instituţiei a fost evenimentul ce a încheiat manifestările dedicate Zilei Forţelor Terestre.
  La mulţi ani, multă sănătate și împliniri tuturor colegilor noștri din Forţele Terestre Române!
  Foto: Cosmin Roman şi Elena Andrei
  Text: Raluca Petrescu
  #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForţeleTerestreRomane #Sibiu #ARactualitate #studenţiimilitari