Competiția “Subofițerul/soldatul anului” ediția 2018 etapa pe forțele terestre Timp de patru zile, garnizoana Dej le-a...

  Publicat pe 13.11.2018 08:22

  Competiția “Subofițerul/soldatul anului” ediția 2018 etapa pe forțele terestre

  Timp de patru zile, garnizoana Dej le-a fost teren de instrucție celor mai buni soldați gradați profesioniști și subofițeri din forțele terestre. Probe teoretice și practice, cunoștințe de pregătire militară generală ori de limba engleză, pregătire fizică, teste de topografie, instrucție sanitară ori comunicații…au fost doar câteva dintre „hopurile” pe care le-au avut de depășit luptătorii înscriși în competiție. Anul acesta, concursul „Soldatul/ Subofițerul Anului” a ajuns la cea de a zecea ediție. Așadar, miza competiției a primit și o conotație aniversară pe lângă mult râvnitele titluri „Subofițerul anului” și „Soldatul anului”.
  La finalul competiției aniversare s-a stabilit următorul clasament:
  La categoria „Soldați/Gradați profesioniști”, locul III a fost ocupat de caporalul Florin Bostan (Divizia 4 Infanterie „Gemina”), poziția a doua a podiumului i-a revenit fruntașului Bogdan Gabor (Divizia 2 Infanterie „Getica”), în timp ce titlul de „Soldatul Anului 2018” a fost adjudecat de caporalul Daniel Mudure (Divizia 4 Infanterie „Gemina”).
  La categoria “Subofițerul anului”, pe locul III s-a clasat sergentul Constantin Mihailescu (Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”), locul II i-a revenit de sergentului Flaviu Nicu (Divizia 4 Infanterie „Gemina”), iar locul I și titlul de „Subofițerul Anului 2018” a fost câștigat de plutonierul adjutant Florin Dârjan (Divizia 4 Infanterie „Gemina”).
  Festivitatea de premiere s-a desfășurat în prezența locțiitorului comandantului „Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, a subofițerului de comandă al Statului Major al Apărării, plutonier adjutant principal Florea Sas, subofițerul de comandă al Statului Major al Forțelor Terestre, plutonier adjutant principal Dan Oancea precum și a subofițerilor de comandă din mari unități și unități din Forțele Terestre.

  Felicitări câștigătorilor și tuturor participanților!

  #România #mapn #ArmataRomâniei #ForțeleTerestreRomâne #ARactualitate #SgpSofAnului #Dej