„Unitate în diversitate prin folclor, obiceiuri, tradiții” 14 elevi de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”,...

  Publicat pe 22.10.2018 08:19

  „Unitate în diversitate prin folclor, obiceiuri, tradiții”

  14 elevi de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, însoțiți de 3 cadre didactice au participat în perioada 19-21 octombrie 2018 la prima activitate din cadrul parteneriatului educațional „Unitate în diversitate prin folclor, obiceiuri, tradiții”, desfășurat între cele cinci colegii militare din țară.
  Prima întâlnire dintre elevii militari a avut loc la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia și a început cu o lansare de carte a autorului Dan Drăgoi - „Jurnal de război”. După ce au vizitat cetatea Alba Iulia Carolina, elevii au schimbat uniforma cu costumele populare și au participat la o șezătoare de prezentare a portului tradițional românesc.
  În ultima zi petrecută la Alba Iulia, participanții au vizitat Muzeul Astra din Sibiu unde au cunoscut frumusețea valorilor autentice românești participând la „Parada portului tradițional”.

  Foto: Andreea Petrovan

  ***
  Parteneriatul educațional „Unitate în diversitate prin folclor, obiceiuri, tradiții” se desfășoară în perioada 1 septembrie 2018 – 14 iunie 2019. Pe parcursul derulării proiectului de parteneriat educațional, elevii, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, vor desfășura activități ce vor exemplifica și pune în lumină zestrea de tradiții și obiceiuri românești.

  #mapn #ColegiulNationalMilitarStefancelMare #CampulungMoldovenesc #EleviMilitari #CarieraMilitara