8 august - 126 de ani de la înfiinţarea Şcolii Superioare de Război, (Universitatea Naţională de Apărare) La 8 august...

  Publicat pe 08.08.2015 14:53

  8 august - 126 de ani de la înfiinţarea Şcolii Superioare de Război, (Universitatea Naţională de Apărare)

  La 8 august 1889, prin Înaltul Decret Regal nr. 2073 al Regelui Carol I, a luat fiinţă Şcoala Superioară de Război, aceasta reprezentând a şasea astfel de instituţie de învăţământ militar din Europa.
  Fie că s–a numit Şcoala Superioară de Război, Academia Militară, Academia Militară Generală, Academia de Înalte Studii Militare, Universitatea Naţională de Apărare, respectiv, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, în cei 125 de ani de tradiţie şi experienţă, calitatea învăţământului militar a reprezentat o prioritate indiscutabilă.
  În îndelungata sa istorie, universitatea a pregătit 117 promoţii de absolvenţi cu studii superioare, asigurând pe timpul celor două războaie mondiale necesarul de comandanţi şi ofiţeri de stat major pe câmpurile de luptă.

  Instruirea ofiţerilor a cultivat spiritul onoarei, respectul faţă de valorile fundamentale ale ţării şi a făcut posibilă dobândirea unor calităţi profesionale remarcabile.
  Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” oferă numeroase programe de studii la mai multe niveluri şi forme de pregătire universitară: programe de doctorat, programe de masterat, programe de licenţă, specializări de învăţământ deschis la distanţă, precum şi alte cursuri de perfecţionare.
  Rezultatele obţinute până în prezent confirmă existenţa premiselor de creştere permanentă a performanţelor educaţionale, continuându-se astfel transmiterea, din generaţie în generaţie, a spiritului înălţător al devizei „LABOR IMPROBUS OMNIA VINCIT!”