23 Ianuarie ”Odată cu ultimii pași pe cea mai lungă alee din lume, am știut de ce zâmbesc: pentru că după mine vor veni...

  Publicat pe 19.09.2018 16:03

  23 Ianuarie

  ”Odată cu ultimii pași pe cea mai lungă alee din lume, am știut de ce zâmbesc: pentru că după mine vor veni și ei, cei din prima misiune, mai bătrâni cu zece ani, dar cu spiritul nostru intact și pentru că mai sunt atâtea lipii de împărțit în Afganistan, mai sunt atâtea răsărituri și apusuri de văzut împreună acolo! Și în august, când ne vom așeza TOȚI pentru fotografie, iar soarele va scălda în spatele nostru turla capelei din bătrâna noastră unitate, vom închide împreună încă un capitol din această lungă și frumoasă poveste!”

  19 septembrie

  ”Orășelul de munte freamătă câteva zile. S-au întors toți vulturii acasă. Mâine, 20 septembrie, pe platoul celei mai frumoase unități militare din Armata României, ceremonia de repatriere va fi ultima lor ,,misiune". Astăzi mi-am îndeplinit cel mai important obiectiv al anului: să refacem, în același loc, cu toți oamenii, fotografia din 23 ianuarie.”

  Jurnalul de misiune, scris de căpitanul Florin Jianu, poate fi citit, integral, accesând link-ul: https://goo.gl/hXDsrh.

  Foto: M.m.pr. Iulian Cadulencu

  #ArmataRomâniei #MApN #Afganistan #România